At Yaylasına maden arama ruhsatı verilmiş

At Yaylasına maden arama ruhsatı verilmiş At Yaylasına maden arama ruhsatı verilmiş
A- A+
Reklam

31 Mart Yerel Seçimlerine kısa bir süre kala AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek’in; “Pirahmetler Köyü bölgesinde altın aramak için bir firmaya ruhsat verildiğini” açıklamalarıyla başlayan tartışmalarda en şiddetli tepkiyi ortaya koyan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bugün düzenlediği basın toplantısıyla gündeme çok daha ciddi iddiaları taşıdı. Başkan Özcan, aynı firmaya, aynı tarihte At Yaylasında da maden arama ruhsatı verildiğini açıkladı.

“Ruhsat altı ay süresi kaldı açıklamaları yalanmış”

AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek’in açıklamalarından sonra Bolu Halkının gazını almak için; “Ruhsatın zaten altı ayı kaldı, altın aranacağı belli değil” gibi söylemler kullanıldığını hatırlatan Başkan Özcan, bu söylemlerin yalan olduğunu söyledi.

Konu ile ilgili yaptığı açıklamada Başkan Özcan; “Biz Pirahmetler’i konuşurken, asıl bizim canımızı yakan şey ise, At Yaylasında da aynı büyüklükteki bir alana maden arama ruhsatı verilmiş olması oldu. Pirahmetler’de ne olduğunu bilmiyorum ama Milletvekili altın aranacağını söylemişti. Ama At Yaylasındaki madeni biliyorum. Şuanda At Yaylası’nda çok kıymetli bir torf var. Bunun da Türkiye’nin en kıymetli torfu olduğu söyleniyor. Bu birinci yalanları. Yani sadece Pirahmetler için değil At Yaylasında bin 260 hektarlık alana da maden aramak için ruhsat verilmiş. O zaman seçimlere kısa bir süre kala Milletvekilinin, AK Partinin adayına zarar vereceğini bilerek neden böyle bir açıklama yaptığını da düşünmüştüm. Şimdi acaba diyorum ki; Pirahmetleri ortaya atıp At Yaylası’na verilen ruhsatı gözden kaçırmak için mi bunu ortaya attılar? Cambaza bak mı oynadılar? İki ruhsatı da Koza Altın İşletmeleri A.Ş.’ne vermişler. İki ruhsat da 5 Aralık 2021 tarihinde 4 yıl süreyle verilmiş. Talep olması halinde bu süre uzayabiliyor. Yani birilerinin dediği gibi 6 aylık süre kalmamış. Bir buçuk yıla yakın bir süreleri daha var. Buna dur dememiz gerekiyor. Pirahmet’lerdeki ruhsatı göstermelik mi olarak aldılar şüpheye düştüm. Asıl hedefin At Yaylası olduğu görülüyor” dedi. 

“AK Partili yetkililer açıklama yapsın”

Basın toplantısında AK Parti Bolu Milletvekili ve AK Parti İl Başkanına da çağrıda bulunan Özcan; “Biz yerel yönetimin başındayız ama bu arama ruhsatları Bakanlık tarafından veriliyor. Amasız ve fakatsız; iktidar partisinin milletvekili, iktidar partisinin il başkanı derhal açıklama yapmalılar. Ve ruhsatlar da derhal iptal edilmeli. Biz yalan söylüyorsak çıkıp; buralara böyle bir ruhsatlar verilmedi desinler” diye konuştu.

“Dünyadaki çevre örgütlerini Bolu’ya toplarım”

At Yaylasındaki 13 köy ve mahalle halkına çağrıda bulunarak bu bölgede yapılabilecek sondaj çalışmalarına karşı dikkatli olmalarını isteyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, At Yaylası’nda maden çıkarmaya yönelik bir çalışma başladığı takdirde de dünyadaki tüm çevre örgütlerini buraya toplayacağını söyledi.

Başkan Özcan; “At Yaylası sakinlerine, onların Bolu’daki komşularına ve bütün Bolu’ya uyarıda bulunmak istiyorum. Seçim öncesi Pirahmetler bölgesini bize yem olarak göstermelik olarak gösterildi ve asıl hedef gözümüzden kaçırıldı. Bu bölgeden torf çıkarılmaya başlanılırsa, Türkiye’nin en büyük doğa katliamlarından biriyle karşı karşıya kalırız. At Yaylasında yaz kış yaşayan hemşerilerimiz var. Lütfen her hangi bir sondaj çalışması yapılırsa bizi haberdar etsinler. Burada torf var diye bu alanın katledilmesine izin vermemeliyiz. Yoksa torunlarımızın gelecekte yüzüne bakamayız. Burada böyle bir maden çıkarmaya yönelik çalışma olursa; sadece Bolu’daki değil Türkiye’deki ve hatta dünyadaki bütün çevre örgütlerinin buraya toplanmasını sağlamak için elimden geleni yaparım. Bunu yapmaya kalkarlarsa başta ben olmak üzere bunu engellemek için Bolu’da birçok kişinin hayatını bile ortaya koymaya hazır olduklarını biliyorum. Herkes aklını başına alsın” ifadelerini kullandı

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler